Solicita oferta

CITY BREAK in PORTO

Cazare si zbor din Bucuresti

 
Transportation
Special offer
from
0
0

Porto este al doilea oraș ca mărime din Portugalia după Lisabona, cu 1,7 milioane de locuitori și este, cu siguranță, un oraș care trebuie văzut în Europa, chiar dacă este doar pentru o vacanță de weekend.

Situat în nordul Portugaliei, lângă ieșirea râului Douro, are o atmosferă unică, cu cartiere elegante și case  așezate pe străzi înguste, pietruite. Acest oraș plin de suflet a intrat in  Patrimoniul Mondial UNESCO în anul  1996.

In porto vă veți bucura să rătăciți pe aleile pline de istorie și nostalgie, sa faceti o plimbare de seară de-a lungul râului Douro, sa vizitati vibrantul Mercado do Bolhão sau sa degustati renumitului vin de Porto.

s.

Formular rezervare

Sunt de acord cu termenii si conditiile rezervarii

Atractii turistice in Porto

Catedrala din Porto
Catedrala din Porto
*****

Catedrala se află în Batalha, foarte aproape de zidurile care protejau cândva orașul. Clădirea pare o fortăreață cu creneluri din exterior.

Construcția Catedralei a început în secolul al XII-lea, dar a fost reconstruită și renovată de nenumărate ori de-a lungul secolelor. Acest lucru explică de ce Catedrala este un amestec de stiluri arhitecturale. Templul este predominant în stil baroc, deși fațada și naosul sunt romanice, iar mănăstirea și una dintre capele sunt în stil gotic.

Biserica si Turnul Clerigos
Biserica si Turnul Clerigos
*****

Acest complex din secolul al XVIII-lea a fost comandat de Frăția Clerigilor din orașul vechi, pe „dealul spânzuraților”, acolo unde erau îngropați prizonierii executați.

Turnul Clérigos (Torre dos Clérigos în portugheză) are o înălțime de 76 de metri și urcând cele 200 de trepte veți vedea că efortul va fi meritat, caci odată ce veți ajunge în vârf veți putea privi, de pe puntea de observație a turnului, peste orasul Porto.

Gara Sao Bento
Gara Sao Bento
*****

Gara São Bento din centrul orasului Porto a fost deschisă publicului în 1916 pe locul unei foste mănăstiri benedictine. Structura emană aerul melancolic și nostalgic tipic al orașului.

Deși gara este remarcabila din exterior, adevărata frumusețe stă în interior. Sala principală este uluitoare, cu peste 20.000 de plăci care reflectă istoria Portugaliei.

 

 

Muzeul tramvaiului
Muzeul tramvaiului
*****

Muzeul Tramvaiului este găzduit de o veche Centrală Termoelectrică din Massarelos, lângă Douro, în cartierul Miragia.

 Muzeul este dedicat exclusiv tramvaielor de patrimoniu restaurate, de la cele mai vechi trase de cai până la tramvaie care datează din anii 1950 și 1960. Include, de asemenea, o colecție de uniforme originale ale șoferilor de tramvai .

Una dintre principalele atracții este tramvaiul construit în 1872, care era tras de cai.

Oferte cazare

Tarif estimativ bilete de avion pe ruta Bucuresti - Porto - Bucuresti : 355 eur/persoana

Pachet 2 nopti cazare + zbor - de la 434 eur / persoana